Historien om 2023

8 kvinner, 8 verk, 8. mars. Gamle Raadhus ble årstedet for Oslo Vocalis feiring av kvinnedagen med de to konsertene «Lyden av kvinner – fra Brontë til Beyoncé». Mange flotte kvinner fikk sin plass i rampelyset denne kvelden, både med tekstlesing og sang. Med oss på scenen hadde vi en bassist og en pianist, som medvirket til at denne kvelden ble ekstra vellykket.

Program
Butterfly (M. Makaroff)
Days of Beauty (O. Gjeilo, E. Brontë)
Wild Nights (E. Dickinson, E. H. Foosnæs)
Ord over grind (E. H. Foosnæs, H. M. Vesaas)
Vargsången (B. Isfält, A. Lindgren, arr. A. Eklund)
Så tag mitt hjerte (M. Bojesen, T. Ditlevsen)
Both Sides Now (Joni Mitchell, arr. J. Coates)
Halo (R. Tedder, B. Knowles, E. K. Bogart)
Ekstranummer: Dancing on my own (R. Carlsson & P. Berger, arr: J. Bremer)

6. mai feiret Bøler skolekor sitt 50-års jubileum på storslått vis med konsert i Gamle Logen med stort band, tidligere korist Silya Nymoen som konferansier og – ikke minst – Oslo Vocalis som gjesteartister. Oslo Vocalis sang med på My Fair Lady–medley og Better place sammen med skolekoret. Vi fremførte også vår egen Vargsången.

Vårsemesteret ble avsluttet 14. juni med popupkonserter rundt om på Bøler. Heldige beboere fikk høre sanger som Sommarpsalm, Bruremarsj fra Moss, Mitt hjerte er ditt, Bruremarsj (Knoph), A nightingale sang in Berkeley square, Med en bukett og Ord over grind. Vi avsluttet kvelden med en hyggelig sammenkomst i hagen til en av koristene.

15. september holdt vi en liten konsert sammen med ungdomsgruppa i Bøler skolekor på Oslo kulturnatt i Bøler kirke. Northern lights, Vargsången, Ord over grind og Wild nights ble fremført alene av Oslo Vocalis, mens vi hadde med oss ungdomsgruppa på Velkomne med æra, Days of beauty og Mitt hjerte er ditt. Et fint samarbeid med det vi håper blir fremtidige korister i Oslo Vocalis!

Juletreet vil drysse. Snø kan drysse. Under pepperkakedeigen legges et dryss hvetemel. Lufta kan være full av glitterdryss fra fjorårets julepynt, hastig pakket ned da du ble lei den i januar. Lufta kan være full av lyd fra stemmer og strenger. Lyden kan dale ned og på sitt usynlige vis gi deg gåsehud. Stryke over øyelokk og gjøre dem tunge, der du sitter en ettermiddag eller kveld i et kirkerom og lar tanker drysse ferdig og falle til ro før neste pust av julestri. Årets julekonserter «Vinterdryss», gikk av stabelen i 14. desember Bøler kirke og 16. desember i Grønland kirke. Vi kunne nesten se snøfnuggene dale, og særlig under urfremføringen av Snø tonesatt og arrangert av Kristian Hernes, med tekst av Olav H. Hauge. To vakre konserter i år også!

Program:
Vuelie – F. Fjellheim / C. Beck
När det lider mot jul – J. Otherdahl, R. Liljefors / arr. J. Å. Hillerud
I denne søte juletid – folketone / arr. T.B Dahl
The Snow – E. Elgar/C. A. Elgar
In the bleak Midwinter – G. Holst / R. Emerson
Snø – K. Hernes / O. H. Hauge
Instrumental: A. Corelli: Fra «Julekonserten», op. 6 no. 8, sats 5
Deck the Halls – Trad. / arr. J. Rutter
Deilig er den himmel blå – N. F. S. Grundtvig / J. G. Meidell / arr: I. Vindspoll
Julesong – B. Willadsen, K. M. Romstad
When you wish upon a star – L. Harline, N. Washington / arr: P. King
Stille natt – F. Gruber / arr: V. Oftung / J. Rutter
Instrumental: A. Corelli: Fra «Julekonserten», op. 6 no. 8, sats 6
How great our joy – C. Courtney
Go tell it on the mountain – Gospel / arr: H. Bergion
Håpet er ei stjerne – H. Sommerro, O. Røsbak
Deilig er jorden – folketone / B. S. Ingemann / arr: P. Stenberg / V. Oftung

Vi rundet av 2023 med julekonsert i Bøler kirke sammen med Parenti Vocalis og Bøler skolekor. Som vanlig var det allsang, hallelujakor og god stemning. Oslo Vocalis hadde med seg Deilig er den himmel blå, När det lider mot jul, Deck the hall og Go tell it on the mountain. I tillegg fikk vi med oss ungdomsgruppa på Julesong.

Oslo Vocalis anno 2023

Til forside