Historien om 2020

Avlyst! Hvis året skal kunne oppsummeres med et ord, er det dette. Da Koronatrollet sendte Oslo Vocalis hjem sammen med resten av Norge 12. mars, var årets første opptreden rett rundt hjørnet; Maria Budskapsdag i Bøler kirke. Det ble naturligvis ikke noe av, og plutselig var all koraktivitet lagt på is. Men etter noen uker i vakuum fikk vi ideen om å hive oss på bølgen med å spille inn musikk på hjemmekontoret. Alle koristene spilte derfor inn en video av seg selv synge sin stemme med melodistemmen på øret. Alt ble redigert sammen av interne krefter i koret. Resultatet, «Ved Rondane», kan du se nedenfor.

Oslo Vocalis fremfører Ved Rondane hjemmefra

Lykken var stor da vi fikk klarsignal for å arrangere korøvelser igjen i mai – med god avstand og antibac ved inngangen. Avvikle korøvelser etter anbefalingene gitt i smittevernveilederen for musikkøvelser var ganske komplisert, og ikke minst satte det krav til størrelse på øvelokale. Vi flyttet derfor ut av kapellet og inn i andre rom i kirken for å ha øvelser. Men utfordringene til tross – det ble veldig fint å kunne møtes igjen etter så mange uker hjemme! Men samarbeidskonsertene vi hadde planlagt med koret Cantare på tampen av vårsemesteret, måtte dessverre avlyses pga smittevernutfordringene.

Hele Norge feiret 17. mai hjemme dette året. Oslo Vocalis bestemte oss derfor for å avholde fire pop-up-konserter i Bølerområdet med 17. mai-repertoar på formiddagen. Mange beborere i nærområdet kom ut på trappa og i hagen for å høre på, og satte pris på litt 17. mai-stemning.

Korøvelsene fortsatte gjennom høstsemesteret, og vi hadde stort håp om at julekonsertene skulle kunne gjennomføres, dog i et noe mindre format. Men så ble Oslo «rød» i midten av november, og korøvelser og konserter ble på nytt satt i karantene. Den ene tingen det var rom for, var å møtes ute. Onsdag 16. desember, da vi skulle hatt vår årlige julekonsert i Bøler kirke, møttes Oslo Vocalis derfor utenfor våre øvelokaler, med god avstand. Vi spilte inn tre julesanger i håp om å kunne spre litt julestemning på tross av avlysingen. En annerledes jul, også for Oslo Vocalis. Se videoene nedenfor.

God rest you merry, gentlemen
Deilig er jorden
Romjulsdrom
«Julekonsert» i koronatider

Til forside