Historien om 2019

NM for kor i Trondheim ble det store målet for Oslo Vocalis i 2019. Allerede i januar begynte vi å støpe fundamentet for konkurransen i oktober. Våren bød riktig nok på et par avstikkere, først 8. mai hvor vi var med på en vårkonsert i Bøler kirke sammen med Parenti Vocalis. Vi fikk anledning til å fremføre litt av konkurransereportaret med Hoj, hura hoj! og Butterfly, og i tillegg vartet vi opp med Brudemarsj fra MossMitt hjerte er ditt og I got rhythm.

Neste avstikker kom 23. mai i form av jubileumskonsert for Bryn Mannskor som fylte 100 år, der vi var invitert med som gjester. I tillegg til Hoj, hura hoj! og Butterfly, bidro Oslo Vocalis med Det er den draumenVise for gærne jinterMitt hjerte er ditt og I got rhythm.

Oslo Vocalis under feiringen av Bryn Mannskor 100 år

Onsdag 18. september var vi klare for å fremføre konkurranseprogrammet i sin helhet for første gang når vi inviterte til gratiskonsert i Bøler kirke. Vi inviterte også med oss Øystein Fevang for å gi oss tilbakemeldinger som vi kunne ta med oss inn i siste fase av oppladingen til konkurransen.

Program Sakal
Eg veit i Himmerik ei borg (H. Ødegaard)
Regina Caeli (C. McDowall)
Salve Regina (M. Kocsár)

Program Damekor
Hoj, hura hoj! (O. Mácha)
Northern lights (O. Gjeilo)
Butterfly (M. Makaroff arr. M. Makaroff & A-M. Kähärä)

Ekstranummer: Marry you / Bruno Mars

10. oktober satte vi oss på bussen til Trondheim. Mange mil foran oss ventet noen spennende og intense dager, og når vi endelig entret Vår frues kirke i Trondheim fredag kveld for å fremføre kirkemusikkprogrammet, hadde vi nedlagt mange timer med øvelse og mentale forberedelser. Når vi la oss den kvelden var det med en følelse at vi hadde gått bra, og at all jobben vi hadde gjort hadde gitt resultater. Men vi hadde ikke anledning til å hvile lenge på laurbærene. Lørdag var vi grytidlig oppe. Oppvarming, øvelse, frokost og ståprøve måtte presses inn før vi kunne entre scenen i damekorkonkurransen i Olavshallen lørdag formiddag. Og så kunne vi endelig puste ut. Resultatene kom først lørdag kveld foran et fullsatt Olavshallen. Med så mange fantastiske flotte kor i Norge er vi fornøyde med utfallet selv om vi ikke havnet helt på toppen denne gangen. Poengene ble gitt oss på en skala fra 1-100. I Damekor endte vi med 84,38 poeng. Det ble bare 5. plass, men her var det tett i toppen. Klassevinnerne fikk nemlig bare 1,2 poeng mer enn oss. I Sakal fikk vi tildelt 86,71 poeng. Det ga oss en fantastisk flott 3. plass! I tillegg til poengene hadde dommerne skrevet kommentarer til oss, slik at vi vet hva vi kan jobbe med for å kanskje klare å klatre helt til topps ved neste korsvei!

Når mørketida drar seg over landet, er det ingenting som gir oss mer glede enn forberedelsene til julekonsertene. På tampen av 2019, gravde vi gamle noter og nye spillelister for å sette sammen en ekte hyllest til den norske jula. Fra Grieg til Prøysen og Erik Bye tok vi publikum gjennom våre absolutte favoritter om vinterlys og stjerner, klokker, fjell og fjord. En og annen internasjonal perle hadde vi dog også sneket inn, for å sikre en variert og fullspekket juleopplevelse. Som vanlig hadde vi med oss en fantastisk strykekvartett og pianist. Årets julekonserter «Lyset i nord» ble avholdt 7. desember i Fagerborg kirke og 9. desember i Bøler kirke, og ble som vanlig store opplevelser både for korister og publikum.

Program:
Kling no klokka – Trad./arr. E. Hovland
I denne søte juletid – Trad./arr. T. B. Dahl
Vandrer på en sky – H. Blake/ norsk tekst: C. Qvale og M. Wulff
Det hev ei rose sprunge – M. Praetorius/Arr. P. Stenberg
Julesong – B. Willadsen/K. M. Romstad
Håpet er ei stjerne – H. Sommero/O. Røsbak
Et lys imot mørketida – T. Hoff / T. Brøkse
Romjulsdrøm – A. Prøysen/T. Borg / H. Gravdal
How Great Our Joy! – C. Courtney
Instrumental
Vise i vinterlys – E. Bye/E. Monn-Iversen/arr. S. Eielsen
In the Bleak Midwinter – G. Holst / C. Rosseti/Arr. R. Emerson
Sang til juletreet – J. Krohn/E. Grieg
I et lite hus – A. H. Grøv/K. Hauland/H. Gravdal
Nordnorsk julesalme – T. Hoff – arr. H. Bæverfjord
Deck the hall – Trad./arr. J. Rutter
Stille natt – F. Gruber – arr. V. Oftung/J. Rutter
Cradle Hymn – K. A. Arnesen
Deilig er jorden – Schlesisk folketone – arr. P. Stenberg


Kling no klokka, I denne søte juletid, Romjulsdrøm og I et lite hus var Oslo Vocalis sitt bidrag når Bøler kirke ble fylt til randen på den populære julekonserten vi har sammen med Bøler skolekor og Parenti Vocalis hvert år. 17. desember markerte avslutningen på et flott korår.

Oslo Vocalis anno 2019

Til forside