Historien om 2013

Oslo Vocalis jubilerte i 2013, og 2. juni ble 25 år med korsang behørig feiret med en jubileumsfestival sammen med Bøler skolekor som feiret 40 år. Gjennom tre konserter og utstilling av bildeminner fra 40 år med utallige fine musikalske opplevelser fikk publikum innblikk korene slik det en gang var, og slik det er i dag.

Vi åpnet ballet sammen med aspirantene i skolekoret med konserten «De små møter de store«. Dette ble en morsom og leken konsert. Vi sang «Bruremarsj fra Moss», «Tante Sofies sinte vise», «Å vesle Kari vår» og «Embraceable you», før vi avsluttet med «Prøysen-potpourri» som også aspirantene fikk være med på. Den neste konserten fulgte kort etter. «Bøler skolekor gjennom 40 år» var en litt mer høytidelig konsert med klassisk repertoar med sanger som har fulgt oss i mange år. Vi sang «Fryd deg storlig», «Sound the trumpet», «Morgonen», «Wir eihlen», «You raise me up» og «The Lord bless you and keep you». Men vi fremførte også en sang som er tatt inn på repertoaret relativt nylig, som viser våre nåværende kvaliteter, nemlig Gustav Holst’s «Ave Maria». Konserten ble avsluttet med alle korene samlet i fellesnummeret «Vi er blommor». Jubileumsfestivalens store finale kom med konserten «Let’s swing it«. Med det fantastiske bandet Jazzin’ babies med på laget ble det et fyrverkeri av en jazzkonsert. Skolekoret sang Disney-klassikere og Oslo Vocalis bød på Andrews Sisters-glamour. Publikum fikk et gjenhør med «Bei mir bist du schoen», «Shoo-Shoo Baby», «Sing sing sing», «I`m gonna sit right down and write myself a letter», «Rum and Coca Cola», «Chattanooga Choo Choo» og «God bless the child».

85 korister avslutter konserten med «Vi er blommor». Foto: Espen Brattlie.

I løpet av året medvirket vi på to direkteoverførte radiogudstjenester fra Bøler Kirke. 17. mars fikk NRKs radiolyttere høre «Ave Maria» av Alice Tegnér, «Maria, Mater Gratiae» av Gabriel Fauré og Egil Hovlands «O come, let us sing». 17. november viste vi oss fra en annen side med «Almighty God» og «Joyful, Joyful».

Vi tok også del i 17. mai-feiringen. Vi startet dagen kl. 08.00 med å synge ved bekransningen av Betzy Kjelsbergs grav på Vår frelsers gravlund. Betzy Kjelsberg (1866-1950) var en av de fremste kvinnesaksforkjemperne på sin tid, så dette stilte vi opp på med stor glede. Senere på dagen gikk vi sammen med Bøler skolekor i 17. mai-toget.

14.-15. september hadde vi to supre dager på øveseminar i Moss med eksterne pedagoger. Den første dagen jobbet vi med enkeltstykker og vokalprestasjoner sammen med Oddgeir Kjetilstad, mens på dag to jobbet vi med formidling og trygghet på scenen med Hannah Kvam.

Katrine, Synøve, May-Lill, Marita, Anne, Kristine og Kari-Mette synger Embraceable you med stor innlevelse på seminar i Moss 2013

Året ble som vanlig avsluttet med julekonserter. De populære felleskonsertene med Bøler skolekor og Parenti Vocalis ble avviklet 15. desember. Tradisjonen tro var det både allsang og fellesnummere, men på egen hånd sang vi «Keep yo Lamps», «Kling no klokka», «I denne søte juletid», «Rise up shepherd» og «Go tell it on the mountain».

19. desember var det endelig tid for vår egen julekonsert «Magnum mysterium». Konserten fikk tittelen etter en latinsk tekst som forteller om undringen som hyrder og vise menn må ha følt da de fikk se barnet i krybben. Mange komponister har latt seg inspirere av denne teksten, men vi fremfører den med melodi av den norske komponisten Frank Havrøy. Det var denne sangen som åpnet en vel gjennomført julekonsert. Det ble en minneverdig kveld i Bøler Kirke, der en strykekvartett med flotte musikere medvirket til at kvelden ble ekstra stemningsfull.

Program:
(Lesing: To luker i himmelen – André Bjerke)
O Magnum Mysterium – F. Haverøy
(Lesing: Mørketid – Stein Nupen)
Keep Yo` Lamps – Trad. spiritual
Folkefrelsar til oss kom – Norsk folketone
Once in Royal David’s City – H. J. Gauntlett
(Lesing: Utdrag fra Eit Julekvad – Charles Dickens)
God rest you merry gentlemen – Trad.
Intrumental: The arrival of Queen of Sheba – G. F. Händel
Kling no klokka – Norsk folketone
The snow – E. Elgar
(Lesning: I en steingrå vinter – til norsk ved Ole Paus)
In the Bleak Midwinter – G. Holst
Look At Sweet Mary’s Baby – African-American spiritual
Fred på jorden – O. J. Overøye
I denne søte juletid – Folketone fra Telemark
Walking in the air – Howard Blake
(Lesing: Flokken – Billy Collins)
Rise up, Shepherd, and Follow – Spiritual
Stille natt – F. Gruber     
Go tell it on the mountain – Spiritual
Deilig er jorden – Schlesisk folketone

Til forside