Historien om 2011

Fjorårets jazzkonsert på Smuget ble en flott konsert med stor stemning i salen. Både korister og musikere koste seg, og det ga medsmak for videre samarbeid. Denne gangen var det jazzorkesteret Jazzin’ babies som inviterte med seg Bøler Vokalensemble for en gjentakelse av konserten. Stortorvets Gjæstgiveri arrangerer jazzcafe hver lørdag med kjente og ukjente artister på scenen. Det var med andre ord en flott arena for oss å hente frem Jazzin’ Sisters igjen. Jazzin’ babies har spilt på Stortorvets Gjæstgiveri ved flere anledninger, men for Bøler Vokalensemble var det første gang. 9. april gikk vi på scenen og fikk møte et meget takknemlig og entusiastisk publikum. Lokalet var fylt til randen med jazzelskende mennesker. En veldig morsom opplevelse.

Korets program:
Bei mir bist du schoen (arr. Erik Eilertsen)
Boogie woogie bugle boy (Don Raye og Hughie Prince, arr. Frank Metis)
Chattanooga Choo Choo (Harry Warren)
Don`t sit under the apple tree (Lew Brown, Charles Tobias og Sam Stept)
I got rhythm (George og Ira Gershwin, arr. Ward Swingle)
I`m gonna sit right down and write myself a letter (Fred Ahlert og Joe Young)
Lullaby of Broadway (Al Dubin og Harry Warren, arr. Arne Dagsvik)
Rum and Coca Cola (Paul Baron, Jeni Sullivan og Morey Amsterdam)
Shoo-Shoo Baby (Philip Moore)
Sing sing sing (Louis Prima, arr. Erik Eilertsen)

10. april brukte vi samme program i en forkortet utgave på felles vårkonsert med Bøler skolekor på Ulsrud videregående skole. Skolekoret sang sanger fra kjente Disneyfilmer.

Deretter rettet vi fokus mot åpningskonsert av ny kirke på Bøler 28. august. Lokalsamfunnet på Bøler måtte klare seg med et midlertidig bygg i 50 år før en ny kirke endelig stod klar for innvielse. Det ble derfor en stor begivenhet da innbyggerne på Bøler kunne få komme inn i kirken for første gang. Rundt 1000 mennesker møtte opp for å delta på vigslingsgudstjenesten søndag formiddag, og det ble satt opp stoler på plassen utenfor for alle som ikke fikk plass i kirken. Det ble rett og slett en stor folkefest. Bøler Vokalensemble tilhører ikke Bøler menighet, men har likevel sterke bånd til kirken, og vi fikk derfor en sentral rolle på gudstjenesten. Vi fremførte «Prelude» av Ola Gjeilo, «Sound the trumpet» av Henry Purcell og «Fryd deg storlig, Zions datter» av Bjarne Sløgedal, samt Slik som min «Fader sendte meg» sammen med et prosjektkor som var satt sammen for anledningen.

På kvelden 28. august hadde vi egen åpningskonsert i den nye kirken. Selv om vi har korøvelser og har hentet navnet vårt fra Bøler, har vi ikke vist oss mye frem i vår egen bydel. Mottakelsen vi fikk fra hjemmepublikummet var overveldende. Et fullsatt Bøler kirke ga oss stående applaus. Det var veldig rørende å få så bra respons. Det ble en fantastisk dag som vi sent vil glemme. Det var også morsomt for oss å gjøre oss kjent med det nye kirkerommet. Bøler Kirke har blitt et fantastisk rom å synge i. Det ble som å komme hjem, som det så riktig ble skrevet i Nordstrands blad i etterkant av konserten.

Program:
Bruremarsj (Jan Magne Førde)
Oh happy day (Edwin R. Hawkins)
O Magnum Mysterium (Frank Havrøy)
Wir eilen mit schwachen, doch emsigen Schritten (Johan Sebastian Bach)
Prelude (Ola Gjeilo)
Ubi caritas (Ola Gjeilo)
Laudate dominum (Wolfgang Amadeus Mozart)
Laudi alla vergine Maria (Giuseppe Verdi)
The Lord is my shepherd (Javier Busto)
Tatum ergo (Gabriel Fauré)
Dostóyno yest (Pavel Chesnokov)
God bless the child (Arthur Herzog Jr / Billie Holiday / arr. Lars Hernqvist)
Joyful, Joyful (arr. Mervyn Warren)
Pols fra Dunderlandsdalen (arr. Ragnar Ramussen)
Prøysen-Potpourri (arr. Sigvald Tveit)
Bruremarsj fra Østerdalen (arr. Jan Tryman)

Bøler Vokalensembles åpningskonsert i Bøler Kirke 28. august 2011. Foto: John Brataas.

4. september var vi med i oppsetningen av Händels Messias i Bøler Kirke. Vår dirigent Vigdis Oftung tok utfordringen med å lose Parenti Vocalis, Bøler Vokalensemble, det flotte orkesteret Barokkanerne, og proffe solister (Birgitte Christensen, Anna Einarsson, Fredrik Akselberg og Johannes Weisser) gjennom det storslåtte Messias. Gjennomføringen gikk veldig bra, og publikum i en stappfull kirke fikk servert mange musikalske godbiter. Konserten markerte slutten av åpningsuka av Bøler Kirke. Vi gjennomførte altså to store arrangementer av veldig forskjellig karakter med kun en ukes mellomrom. Det er kanskje ikke en bedrift vi har tenkt til å gjenta med det første.

13. oktober var vi på plass igjen i Bøler Kirke. Søstertrioen The Andrews Sisters fikk nok en gang fokus da vi i samarbeid med Jazzin’ babies fremførte på 40-talls jazz. Om ikke Bøler Kirke forvandlet seg til en dampende nattklubb, ble det faktisk ganske stemningsfullt med mørklagt sal, lyskastere, friske rytmer og swingende hofter. For sikkerhets skyld avsluttet vi konserten med et gospelnummer. Konserten ble satt opp på initiativ fra Lions Club Bøler. Da organisasjonen ønsket å dra i gang et slikt arrangement, var trombonisten Kristoffer Kompen en naturlig person å invitere til å bidra. Kristoffer var nemlig mottaker av Lions Clubs ungdomspris i 2009. Det var Kristoffers forslag å samle de øvrige bandmedlemmene i Jazzin’ babies og koristene i Bøler Vokalensemble for å gjenta suksessen fra de to foregående konsertene på Smuget juni 2010 og på Stortorvets gjæstgiveri mai 2011. Etter denne konserten kunne vi se tilbake på nok en strålende kveld som Jazzin’ Sisters.

Korets program:
Boogie woogie bugle boy
Rum and Coca Cola
Don`t sit under the apple tree
I`m gonna sit right down and write myself a letter
Sing sing sing
Bei mir bist du schoen
Shoo-Shoo Baby
I got rhythm
Lullaby of Broadway
My funny valentine
This little light of mine (ekstranummer)


Årets julekonsert holdt vi i Margaretakyrkan. Margaretakyrkan er en liten og intim kirke som vi syns er med på å legge en fin ramme rundt julekonsertene våre. Vi valgte derfor å komme tilbake etter noen år i Grønland kirke. Invitasjon til konserten ble sendt ut som julekort, og etter hvert falt det seg naturlig å gi konserten tittelen «Et julekort».

Som englene på julekortet og konsertplakaten kunne antyde, ble det også i år en vakker julekonsert. Etter halvannen time med nydelig julesang, var julestemningen sikret hos et publikum som også i år vendte fornøyd hjem.

Program:
God rest you merry gentlemen – Eng. trad. carol
Å kom, å kom Emmanuel – Middelalderen
(Lesning: Ledestjerne – E. Skjæraasen)
Kling no klokka – Norsk folketone arr. E. Hovland
The snow – E. Elgar
(Lesning: Julekveld – I. Hagerup)
Det hev ei rose sprunge – M. Praetorius
Fred på jorden – O.J. Overøye
(Lesning: Ildfluen – Legende fra 1800-tallet)
Mitt hjerte alltid vanker – Folketone arr. S. Eielsen
Instrumentalinnslag
Sussex carol -Eng. trad. / arr. D. Willcocks
 (Lesning: Årstidene – A. Prøysen)
Deck the hall – Trad /  J. Rutter
Walking in the air – H. Blake
(Lesning: Julelukter og juleduft – J. Tennfjord)
I denne søte juletid – Folketone fra Telemark
(Lesning: Julenatt – J. Falkberget)
Stille natt – F. Gruber
Go tell it on the mountain – Spiritual
Deilig er jorden
Hodie – B. Britten

Julekortet – «Årets julekonsert er et julekort til deg. Det forteller om fred og kjærlighet, og bringer ekte julestemning. Det gir deg varme i en tid med kulde og snø, og lyser opp vintermørket. Og det gir deg en pustepause midt i julestria. Akkurat som et godt gammeldags julekort, med hjertelig hilsen Bøler Vokalensemble.» (Promotekst)

Etter mange år i Vålerengen Kirke kunne Bølerkorene i 2011 endelig vende hjem for å holde den tradisjonelle julekonserten i den nye kirken på Bøler. To konserter ble som vanlig vel utført tirsdag 20. desember, før alle kunne vende hjem til velfortjent juleferie etter et travelt korår.

Foruten å delta på fellesnumrene sang Vokalensemblet:
I denne søte juletid
Det hev ei rose sprunge
God rest you merry gentlemen
Kling no klokka
Deck the hall
Go tell it on the mountain
Sussex Carol

Til forside