Historien om 2009

Vi startet året med å gå på den røde løperen. Bøler Vokalensemble er med i filmen Appelsinpiken. Der spiller vi koret som tittelfiguren synger i. Vi var selvfølgelig til stede på premieren. I filmen synger vi «Deilig er jorden», en sang som også ble inkludert på filmens soundtrack. Opptaket ble gjort live på location i Gamle Aker kirke.

Anne-Linn, Hilde, Synøve, Tonje, Ragnhild, «Appelsinpiken», Kristine, Therese, Anne og Kaja sammen med regissør Eva Dahl. Foto: Arne Ove Bergo/Dagsavisen. Bildet gjengitt med tillatelse fra fotografen. 

Resten av året gikk med til målrettet jobbing mot korkonkurranse i Arezzo i september. I løpet av våren hadde vi hjelp fra flere eksterne fagpersoner for å hjelpe oss mot målet. Det er alltid verdifullt å få innspill fra krefter utenfra.

Søndag 30. August presenterte vi konkurransestoffet for publikum i Gamle Aker kirke. Det ga oss en fin trening foran den store konkurransen i Arezzo. Gamle Aker kirke har en helt særegen romklang som gjør konserter der til noe helt eget. Det ble en stemningsfull sensommerkonsert.  

Program:
Jan Magne Førde: Bruremarsj
Oskar Lindberg: Morgonen
Giovanni da Palestrina: Adoramus te, Christe
Antonio Lotto: Vere languores nostros
Ola Gjeilo: Ubi caritas
Javier Busto: Salve Regina
Alice Tegner: Ave Maria
Knut Nystedt: Sancta Maria
S. Rachmaninoff: Le Christ renaît (Solo v/ Ragnhild Malm Jensen)
Pavel Chesnokov: Dostóyno yest
Javier Busto: The Lord is my shepherd
Norsk folketone: Å vesle Kari vår
Norsk folketone: Pols fra Dunderlandsdalen
Ekstranummer: Lorenz Hart / Richard Rodgers: My funny valentine

15. september reiste vi til Arezzo i Italia for å delta på 57° Concorso Polifonico Internazionale. Her skulle vi delta i 3 konkurranser, og det ble tøffe dager med fokusert jobbing. Den første konkurransen deltok vi med «Adoramus te, Christe», «Salve Regina» og «Dostóyno yest» Resultatet ble en 3. plass, som er en prestasjon som vi rangerer svært høyt. Vi var derfor veldig fornøyd med plasseringen. Det var imidlertid den andre konkurransen som står igjen som det store øyeblikket for oss i Arezzo. Vi deltok med «Ubi caritas», «Sancta Maria» og «The Lord is my shepherd». Et tøft program, men vi løste oppgaven meget bra. Alle bitene falt på plass musikalsk og konkurransen står igjen for oss som et magisk øyeblikk. Kun førsteplassen ble utpekt i denne konkurransen. Det ble ikke oss, men vi følte oss likevel som vinnere. Konkurranseprogrammet ble avsluttet med konkurranse i folkemusikk. Vi deltok med «Pols fra Dunderlandsdalen» og «Å vesle Kari vår». Konkurransen ble avholdt utendørs på et torg på kveldstid. Det ble en stemningsfull konkurranse, og juryen lot seg sjarmere av norske jenter med flettet hår og bunad, og tildelte oss 1. plassen. En flott avslutning på konkurransen.

Bøler vokalensemble synger konkurranse i Arezzo

Tilbake til Norge og julekonsert i Grønland kirke 16. desember: «I denne søte juletid». En hyggelig konsert som selvfølgelig ga julestemning for alle konsertgjengerne.

Program:
God rest you merry gentlemen – Eng. trad. carol
Å kom, å kom Emmanuel – Middelalderen  
(Lesning: Ledestjerne – E. Skjæraasen)
There is no rose – B. Britten
Deo gratias – B. Britten
Kling no klokka – Norsk folketone arr. E. Hovland
Vise i vinterlys – E. Monn Iversen
(Lesning: Julekveld-  I. Hagerup)
The snow – E. Elgar
I saw three ships – Trad. carol
Do you hear what I hear – N. Regney & G. Shayne    
(Lesning: Ildfluen – Legende fra 1800-tallet)
Shepherd`s pipe carol –  J. Rutter
(Lesning: Årstidene – A. Prøysen)
I denne søte juletid – Folketone fra Telemark
(Lesning: Julelukter og juleduft – J. Tennfjord)
Deck the hall – Trad/J.Rutter
(Lesning: Julenatt – J. Falkberget)
Mitt hjerte alltid vanker – Folketone arr. S. Eielsen
Stille natt – F. Gruber       
Go tell it on the mountains – Negro spiritual
Deilig er jorden

Tradisjonen tro avsluttet vi året med felles julekonsert med Bøler skolekor og Parenti Vocalis 21. desember. Nytt av året var at det var to konserter. Bølerkorenes julekonsert har blitt meget populær, så for å sikre at alle som ønsket det får plass i kirken, var det i år konsert både klokken 17:30 og klokken 20:00.

I tillegg til å bidra på fellesnumrene, sang Bøler Vokalensemble:
I denne søte juletid
Deck the hall
Go tell it on the mountains
Kling no klokka

Bøler vokalensemble anno 2009

Til forside