Historien om 2006

I påsken reiste vi til Riva del Garda i Italia og deltok i Musica Mundis internasjonale korkonkurranse «Concorso Corale Internazionale». Konkurransen arrangeres annethvert år i byen ved Gardasjøen. I 2006 samlet den 49 kor fra 24 land. Vi deltok i 2 av 11 klasser; damekor og kirkemusikk, og mange måneders intens øving på obligatorisk og selvvalgt repertoar hadde gitt resultater, for koret gikk til topps i klassen for kirkemusikk, med 23,61 poeng. På andreplass kom et annet norsk kor, Kvindelige Studenters Sangforening (KSS). Fra Norge deltok også Kor Uten Navn fra Nittedal. I damekorklassen fikk Vokalensemblet en 4. plass, Men poengsummen vi fikk med oss på 22,95 poeng gjorde at vi var fornøyd med resultatet. En poengsum over 0 betyr at man er et kor av internasjonal klasse. Poengsum 0-10, 10-20 og 20-30 kvalifiserer til henholdsvis bronse, sølv og gull, og poengsummen Bøler Vokalensemble oppnådde, tilsier at koret er gode som gull internasjonalt. Etter konkurransen ble koret rangert som nr 104 på Musica Mundis TOP 500-ranking over verdens beste amatørkor.

17. september hadde vi jazzkonsert sammen med Bøler Skolekor i Oppsal kirke.

Søndag 29. oktober i Vålerengen kirke, var vi med og markerte Mozarts 250 årsdag. Denne fødselsdagen ble feiret ved å fremføre Mozarts Requiem sammen med Parenti Vocalis og Bøler skolekors ungdomsgruppe. I tillegg til Requiem stod også Mozarts «Regina coeli», «Ave verum» og «Sub tuum» på plakaten. Vi hadde med oss profesjonelle musikere fra Operaorkesteret og Kongelige Norske Marines Musikkorps, Horten, samt fire dyktige solister: Hilde Haraldsen Sveen (sopran), Tatjana Grushina (alt), Fredrik Akselberg (tenor) og Peter Boman (bass)

Den første av våre julekonserter gikk av stabelen i Ullern kirke søndag 14. desember. Uken etter, søndag 20. desember var det julekonsert sammen med Bøler skolekor og Parenti Vocalis i Vålerengen kirke.

Bøler vokalensemble anno 2006

Til forside