Bli med i Oslo Vocalis

Er dette noe for deg?

  • delta i framføringer av avansert kormusikk skrevet for like stemmer
  • bli kjent med mennesker godt spredt i alder og bakgrunn, og som samles gjennom musikk
  • ukentlige korøvelser der hovedfokus settes på klang og uttrykk
  • julestemning i desember, gjennom korets faste og tradisjonsrike julekonserter
  • synge for publikum gjennom konserter, oppdrag og opptredener av ulik størrelse og omfang

Vil du synge med Oslo Vocalis? Nå starter vi prosessen med å finne flere sangere til neste semester, både alter og sopraner! Vi har oppstart onsdag 14.8. og jobber blant annet mot konserter i Göteborg i oktober og julekonserter i Oslo i desember.
Vi øver onsdager fra 18.30 – 21.00 i kapellet til Bøler kirke. Vi har ingen dugnader og holder oss stort sett til øvelsene onsdager. Vi forventer egenøving og at øvelsene prioriteres.

Vi ønsker sangere som har korerfaring eller annen bakgrunn som sanger, primært i alderen 20-40 år men yngre/eldre sangere med ønskede ferdigheter og erfaring vil vurderes seriøst. Prøvesang/-øvelse gjennomføres 21. og 28. august. Stikk gjerne innom oss på øvelsen 12. juni! Vi jobber med repertoar til høstens opptredener.

Alle interesserte er velkommen til å ta kontakt for prøvesang og samtale. Kontakt dirigent Vigdis Oftung på mobil 91 36 06 57 eller e-post oftungvigdis[at]gmail.com

Hva skjer på prøvesang?

På prøvesang møter du først dirigenten. Du får fremføre en egen valgt sang som ligger i det leiet du mener din stemme fungerer best. Deretter følger test av notekunnskap (enkel bladlesing) og gehør.

Til slutt får du møte styreleder, som vil informere deg litt om korets indre liv og forventninger til korister i Oslo Vocalis.

Prøvesang gjennomføres som regel på onsdager rundt kl. 18.00 i våre øvingslokaler i kapellet i Bøler kirke. Korister som er aktuelle for opptak etter prøvesang, er velkommen til å delta på påfølgende korøvelse med Oslo Vocalis fra kl. 18.30.

Dirigenten har ordet

I Oslo Vocalis er det viktig at du har tro på deg selv og kan føle deg trygg når utfordringer blir presentert. Du må kunne gi av deg selv på scenen, både sanglig og rent uttrykksmessig.

Som ny sanger i koret, må du selv lære deg korets tidligere repertoar som fremdeles er aktuelt å framføre. Notekunnskap er selvsagt svært viktig for at du skal kunne klare å lære deg stoff på egen hånd. Vi ønsker at øvelsene skal brukes til å forme i fellesskap et musikalsk uttrykk og kun jobbe med detaljer innen rytme, intonasjon, tekstuttale og scenisk uttrykk. Som dirigent ønsker jeg også at kommunikasjonen mellom korsangerne skal være best mulig, dvs. at koret også trener på å synge sammen uten at dirigenten til enhver tid leder samsangen. Det blir viktig for korsangerne å finne sin rolle i det skapende uttrykket.

Som dirigent for Oslo Vocalis ønsker jeg å skape et kor som har sin egen «sound», et kor som har et variert repertoar, et kor som jobber for å skape sitt eget uttrykk og et kor det er trivelig å være medlem av. Det er mange gode damekor i Norge, og Oslo Vocalis jobber hardt og målbevisst for å være et av dem.

VELKOMMEN TIL OSLO VOCALIS

Hilsen Vigdis Oftung (dirigent)

Til forside