2021

Oslo Vocalis så dagens lys som Bøler Vokalensemble i august 1988. Men etter 33 år som et kor under paraplyen Bøler Skolekor, ble Oslo Vocalis stiftet som selvstendig forening 14. april 2021.

Året for øvrig ble igjen preget av pandemi, nedstenging og avlyste konserter. Først i april kom vi i gang med fysiske øvelser - utendørs og med god avstand. 16. juni hadde vi et lite stunt i sentrum med pop-up-konserter, hvor tilfeldige forbipasserende på Karl Johan, Nationaltheatret T og Aker Brygge fikk høre oss synge Close to you, Norge mitt Norge og Mitt hjerte er ditt.

Gleden var stor over å endelig kunne ha en konsert igjen etter 620 dager uten konsertvirksomhet. 620 dager! ble følgelig tittelen på konserten vi hadde i Bøler kirke 29. august under Østensjø bydelsdager i Bøler kirke.

Program
Velkomne med æra
Bruremarsj fra Østerdalen
Det er den draumen
Morgonen
Salve Regina
Sancta Maria
Mitt hjerte er ditt
Ved Rondane
Norge mitt Norge
Ned i vester
Så tag mitt hjerte
Close to you
Brudemarsj

Høsten ble preget av vaksineoptimisme og julesang, og fra september kunne vi endelig flytte tilbake til våre vanlige øvningslokaler. Vi hadde flere hyggelig sangoppdrag i oppkjøringen mot jul, bl.a. medvirkning på julekonserten til Templets Hornorkester. Men rett før våre egne julekonserter, var smittetallene dessverre på vei opp igjen. Men med publikumsbegrensing og andre smitteverntiltak, fikk vi likevel avholdt julekonserten i Bøler kirke 11. desember, med strykere og alt som hører med. Det var spesielt hyggelig å endelig kunne urfremføre to flott nyskrevne verker som vi hadde bestilt: O Sanctissima av Frank Havrøy og Hymne til Josef av Kristian Hernes. Konserten i Fagerborg 15. desember og julekonserten med Bøler skolekor og Parenti Vocalis 16. desember ble vi dessverre nødt til å avlyse.

Program
Folkefrelsar
Nativity Carol
Hymne til Josef
God rest you merry gentlemen
Stjerne på sjø og strand
Lys imot mørketida
Julesong
I et lite hus
Romjulsdrøm
Jula hjemme (Home for Christmas)
O Sanctissima
How Great Our Joy!
Deck the hall
Go tell it
Håpet er ei stjerne
Deilig er jorden